JÕULUJAZZI PEAESINEJA ON GRAMMYDEGA PÄRJATUD GREGORY PORTER - Festival Jazzkaar

AADRESS: Pärnu maantee 30-5, Tallinn 10141

TELEFON: +372 666 0030

EMAIL: info(ät)jazzkaar.ee

09/08/2023 JÕULUJAZZI PEAESINEJA ON GRAMMYDEGA PÄRJATUD GREGORY PORTER

Uudised

Maailma jazzlauljate absoluutsesse tippu kuuluv ja publiku südamed jäägitult võitnud Ameerika laulja-helilooja Gregory Porter tuleb taas Eestisse. Jõulujazzi peaesineja Gregory Porter esineb 15. detsembril Alexela Kontserdimajas. Piletid on tänasest müügil! 

Gregory Porter esines esmakordselt Eestis 10 aastat tagasi Merepaviljonis ning kontserdi väljakuulutamise hetkel oli ta tõusev täht. Porteri soe sametine bariton, südamlik suhtlemine publikuga ja laulude meeldejäävad meloodiad tegid temast 2013. aastal ilmunud albumiga „Liquid Spirit“ juba Grammy võitja. Teistkordselt külastas laulja Eestist aastal 2015, tuues täismaja Nordea Kontserdimajja ning võites jäägitult meie kuulajate südamed. Eesti publik on Gregory Porterit palunud korduvalt tagasi tuua ja meil on suur rõõm, et saame Jõulujazzi kontserdiga täita nii meie muusikasõprade kui ka Jazzkaare meeskonna unistuse,” avab artisti Eestisse toomise tagamaid festivali kunstiline juht Anne Erm. Gregory Porteri kontserdi aitab Eesti jazzifännideni tuua NOBE

Albumitega „Liquid Spirit“ ja „Take Me to the Alley“ kaks Grammyt võitnud Gregory Porterit on mõjutanud blues, gospel, soul– ja jazzmuusika ning teda on inspireerinud erinevate ajastute lauljad nagu Nat King Cole, Joe Williams, Donny Hathaway jt. Maailmakuulsuse saavutas Gregory Porter aga just enda loodud lauludega – kes ei tunneks tema palasid „Laura“, „Be Good“, „Revival“ ja „Real Good Hands“, mida on kuulatud kümneid miljoneid kordi. Tänaseks on laulja väga oodatud igas maailmanurgas nii kontserdimajades kui ka staadionitel, nii oma ansambliga kui koos gospelkooriga, bigbändiga või maailma parimate sümfooniaorkestritega.

Festival Jõulujazz toimub 29. novembrist–15. detsembrini. Kogu festivali programm kuulutatakse välja oktoobri alguses. Jazzkaare tegemistel hoia silma peal kodulehel, Facebookis ja Instagramis. Piletid müügil Piletikeskuses alates 10. august kell 12.00. 

Pressifoto leiab SIIT

Festivali Jõulujazz peasponsorid on JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht. Aastatoetajad on BMW Inchcape, Tallink, Aktaprint ja Nordic Hotel Forum. Gregory Porteri kontserdi aitab Eestisse tuua NOBE. Festivali toetavad Reval Café, Noblessneri sadamalinnak, Haage vesi ja ERR. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja UNESCO muusikalinn Tallinn.